onsdag den 8. november 2017

Coober Pedy

7. november 2017

Vi ville lige se om solen skinnede på Ayers Rock fra morgenstunden og det gjorde den heldigvis og vi fik set den med morgensol på.

Vi vidste godt at der ventede os en lang køretur og det viste sig at blive en ensom tur. Der var langt i mellem andre biler. Typisk så vi en af gangen og vi kunne ofte køre 5-6 km i mellem hver bil vi mødte. På et tidspunkt var der 1 motorcykel foran os og 3 biler i modsatte kørebane. Så mange biler så vi ellers kun på en gang på parkeringspladser. Vi kørte en gang 36 km inden vi så en anden bil.
Godt trætte ankom vi til Coober Pedy, hvor Lars havde booket en overnatning et sted som hed Underground Bed & Breakfast.  Undergrund betød at værelserne ligger under grunden. Vores værelser ligger 50 ft under klippen. Det var hyggeligt og havde en fin atmosfære.

Da vi ankom blev vi mødt af en mand i sin bedste alder med håret strittende til alle sider og skjorten knappet skævt over topmaven. Han var til gengæld meget venlig og begejstret og fortalte om noget af det som Coober Pedy har at byde på.



Coober Pedy er opstået på grund af de mange Opal miner, som findes her. De opaler som brydes her er af den bedste kvalitet. Opalerne blev fundet ved en tilfældighed, da en guldgraverfamilie manglede vand, deres teenagesøn blev sendt ud for at finde vand og faldt tilfældigvis over en pyt vand med små opalstykker. Det blev dog aldrig familien som blev rige af opalerne, da de var svære at bryde. De bliver stadig brudt her.
Da vi kørte ind i byen så vi godt skilte som pegede mod Breakaways og vi undrede os lidt over hvad det var.
Det blev anbefalet os at besøge en conservation park, som hedder Kanku breakaways. Breakaways er nogle klipper som ligger spredt udfra grundklippen, som om de er brudt ud herfra. Vi kørte derud efter vi havde spist og kan kun bekræfte, at området er meget smukt.























På denne tur så vi også Dog Fence. Det er vel bare et hegn? Engang i 1800-tallet blev farmerne meget generet da dingoerne kom og tog fårene. Man startede på at bygge et hegn, som skulle holde dingoerne væk fra fårene. Da hegnet var færdigt var det over 9.000 m langt, i dag er det dog kun 5.300 m. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar